De bedste restauranter på Sjælland

Den sjællandske baghave……………

I ret mange år har den midt-, vest-, sydsjællandske restaurantscene lidt af en sparsom ”ovenbelysning”….. det har ikke været lige let at finde frem til de gode spisesteder og den gode vinliste og den gode betjening….

Mange har søgt og få fandt frem.

Men en dag i 90’erne dukkede Babette op på en bakketop i Vordingborgs udkant og så kom der lys over Vordingborgs gastronomiske adresse.  Årets Resstaurant i 1998. Hva be har….sagde man på Sjælland og i resten af landet. Hvad har den guide gang i?

Der gik yderligere nogle år, hvor der faldt sporadiske stjerneskud over øen bl.a. en kort tid  i Næstved (Thomsen & Larsen), på Hårlev Kro (nu er værtsparret på Vallø Slotskro), Mumm dukkede op i Roskilde og Nordvestsjælland fik stjernedrys på Dragsholm Slot, hvor et af Danmarks bedste innovative restauranter voksede op i ly af tykke slotsmure. Su-Ri i Holbæk, Sorø og Støvlet Katrine samt Tinggaarden på Frederiksværk-kanten fik bevågenhed, men mange flere kan ikke nævnes.

Den Danske Spiseguide ”fandt” et fremragende køkken i Præstø, og det fik senere Michelins bevågenhed.  Nyrenoverede Frederiksminde genopstod som et sjællandsk svar på Falsled Kro, det var stort. Og et ”barn” fulgte ved at nyrenoverede Rønnede Kro blev genetableret.

Selv Sydkysten fik liv på Havnevej i Mosede, hvor Det gamle Røgeri blev stjernebelyst af Den danske Spiseguide.

Der skete noget,  men stadig med beskeden extern opmærksomhed.

Det var bl.a. Poul på Elmely Kro ikke fornøjet ved og han prikkede en dag til Den danske Spiseguides redaktør, om ikke tiden var inde til at satse lidt mere på Sjællands gode restauranter.

Jo var svaret, såfremt restauranter selv beslutter at gøre lidt mere opmærksom på egne fortræffelighede fremfor blot at være i venteposition……..

Bedst på Sjælland ideen blev født.  Og realiseret.

Velkommen til sjællandsk restaurantdyst.