Nyheder

Lodtrækning om dyster

LODTRÆKNING

6 november 2018 på DUEVANG, Køge: BEDST PÅ SJÆLLAND gav følgende resultat:

Næs, Kalundborg tager imod Duevang, Køge
Elmely Kro, Ugerløse tager imod Hotel Bretagne, Hornbæk
Toldboden,Frederikssund tager imod Støvlet-Kathrine, Sorø
Skoemagerkroen, Kirke-Såby møder Wildcard A

Forslag til dato for dysterne i indledende runde:

Endelig dato med tidspunkt og pris følger snarest:

13/14 januar 2019

 

20/21 januar 2019

 

27/28 januar 2019

 

3/4 februar 2019

 

SIDSTE FRISTfor tilmelding( OPTAGNE I SPISEGUIDEN 2019) til Bedst på Sjælland er

den 31 november. Derudover er 1 Wildcard B til rådighed.

 

Vigtigt:

Der er ny kategori for bedømmelse i år: Betjening/præsentation af retter/vin v dommerbordet.

Hver restaurant sørger således individuelt for egen præsentation ved dommerbordet for bedømmelse. Ved øvrige borde er der ikke krav om individuel tjenerhåndtering.

 

De 3 dommere til de enkelte dyster udpeges blandt: Stefan Nordahl Pedersen, Per Bach Andersen, Jørgen Mønster, Thomas Clausen, Bent Christensen

 

Restaurantdyst 2018-2019

Deltagere i Restaurantdysten 2018-2019:

TILMELDING / i ædel kappestrid i 2018 er nu åben. En dybere info om regler og tilmelding gives fremmødte på vort møde

Oktober 15  kl 11.00 på restaurant Bacchus, Odense. Bedst på Fyn.

oktober 8 kl 11.00 på Restaurant Bühlmann. Bedst i Nordjylland

oktober 2 kl 10.00 på Restaurant Støvlet-Kathrines Hus, Sorø. Bedst på Sjælland

Efter info/drøftelser byder restauranten på smagsprøver.

 Tilmelding bedes foretaget.

HVEM KAN DELTAGE:

Alle optagne restauranter i Den danske Spiseguide kan tilmelde sig.

Der stilles derudover 2 wild cards til rådighed for ikke optagne.

DELTAGERE skal have postnr adresser på

Bedst På Fyn: Fyn/øerne omkring.

Bedst i Nordjylland: Region Nordjylland

Bedst på Sjælland: fra 2950 til 4990

 

REGLER:

Tilmeldte restauranter mødes 2 på den først udtrukne restaurant i lodrtrækningen.

Én af restauranterne går videre i konkurrencen efter dommervotering.

Tilsidst mødes 2 i finalen.

LODTRÆKNING til indledende runde foregår d. xx xx xx kl 12.00 på rest xxxxxx. Der er offentlig adgang til at overvære lodtrækningen.

1) den først udtrukne vælger hjemme eller ude bane til den fælles performance.

2) der aftales indbyrdes ”samme set up” for dysten indenfor råvareøkonomi  / antal vine/økonomi.

Der konkurreres i følgende 4 kategorier:

Snacks/appetizers, brød og smør

Sø, hav og grønt (alternativt kaldet FORRET)

Mark, have, skov, luften (alternativt kaldet HOVEDRET)

Ost/Dessert. Kan mixes, men kan også serveres som ren ost eller dessert.

Gæstepris for indledende matcher samt semifinaler fastsættes alene af de medvirkende restauranter, indtægt deles 50/50 mellem dem

 

DOMMERAFGØRELSE

Dommerne kan hver give op til 5 points indenfor flg kategorier:

Visualitet

Smag

Kreativitet

Vin/Mad match.

Vinder går videre til næste runde.

Vindere af indledende runder, der afholdes i perioden november 2018 –jan. 2019 mødes i 4 kvartfinaler (februar/marts 2019).

Semifinaler afholdes over 2 arrangementer marts/april 2019.

FINALEN AFHOLDES PÅ NEUTRAL RESTAURANT medio april/medio maj 2019.

Praktik omkring økonomi:

Tilmelding ledsages af indbetaling af kr 500,00 ex moms til administrators produktion af indledende materialer, logo, Website, sponsorsøgning etc.

Ved hvert arrangement stilles 3 pladser eller alternativt *) værdien af 3 pladser pr restaurant til arrangørdisposition. Til sikring for omkostningsdækning af administration o a omk, til dommeromk, rejse/logi,   hædersdiplomer i ramme til alle kategorivindere og finalister og præmieandele etc.

Finale: samme formel dog stilles pladser til rådighed for presse/media.

Der udstedes diplomer og diplom også til hele konkurrenceforløbets bedste snacks/appetizers, forret, hovedret, ost/sødt og Bedst Vin/Mad match.

*)Da ingen indledningsvis kender kommende eventpriser for de enkelte dyster, er ordlyden alternativ i stedet for beløb: Værdi svarende til 3 gæstepladser pr deltagende restaurant i hele forløbets events.

Uvildigt dommerpanel (Den danske Spiseguide ansvar) udpeger vinderne med efterfølgende åben intern formidling af resultat.

Dommerbordets deltagelse debiteres ikke. Det drejer sig om max 3 dommere pr dyst.

Præmier:

Vinderen får kr 25.000 og den anden finalist kr 15.000,00.

 

FOR AT FINDE SPONSORER ER LOKAL SUPPORT anbefalelsesværdig. Hver enkelt deltager må her udvise aktivitet.

TILMELDING. Overfør kr 500,00 + moms til konto 2750 0342 211 631